• Alles over kamerplanten
  • De leukste blogs
  • Informatie & Inspiratie

Top 10 luchtzuiverende kamerplanten, incl. foto’s en tips..

Ben je op zoek naar een luchtzuiverende kamerplant en kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan zeker verder, want hieronder zal ik je in enkele stappen wat handvatten geven om de luchtzuiverende kamerplant te vinden die aan jouw wensen voldoet.

De werking van luchtzuiverende kamerplanten
Er zijn door de jaren heen diverse onderzoeken geweest naar de luchtzuiverende werking van kamerplanten. Deze onderzoeken hebben aangetoond dat diverse soorten kamerplanten in staat zijn om daadwerkelijk schadelijke stoffen op te nemen uit de lucht en deze af te breken, wat bijdraagt aan een beter binnenklimaat.

Het is goed om te weten dat een luchtzuiverende plant met meer blad, ook meer lucht kan filteren. Daarnaast is het ook belangrijk dat de bladeren vrij van stof zijn, zodat ze maximaal kunnen presteren. De testen zijn wel uitgevoerd in laboratoria, onder ideale omstandigheden. In de praktijk blijkt dat de hoeveelheid gefilterde lucht zeer beperkt is, tenzij je de hele woonkamer vol zet met luchtzuiverende kamerplanten. 
 
Waar wil je jouw nieuwe luchtzuiverende kamerplant neerzetten?
Om lang plezier van je nieuwe plant te kunnen hebben, is het belangrijk dat hij op de juiste plek komt te staan. De basis voor je zoektocht begint daarom altijd met de standplaats en dan pas ga je kijken naar wat je mooi vindt. Als je een kamerplant gaat kopen, staat er altijd bij vermeld op welke plek je hem het beste kunt neerzetten.

Zon:
Helaas zijn er maar weinig planten die je in de zomer direct in de volle zon kunt zetten, uitgezonderd diverse vetplanten, waar ook de cactus en Agave onder vallen. Met zon wordt dan ook vaak een hele lichte standplaats bedoeld. Een plek vlak bij een raam op het zuiden, waarbij de plant in de zomer wel enigszins beschermd dient te worden.

Deze planten kunnen goed tegen zonlicht..

© Flora Fashion 2024