• Alles over kamerplanten
  • De leukste blogs
  • Informatie & Inspiratie

15 Grote kamerplanten voor in je woonkamer

Foto

Ben je op zoek naar een grote kamerplant voor in je woonkamer? Grote kamerplanten zijn niet alleen mooi, maar geven ook direct een flinke boost aan je interieur en als je er dan ook nog een luxe sierpot bij zoekt, dan is het plaatje helemaal compleet. In dit blog vind je een 15-tal grote kamerplanten in willekeurige volgorde ter inspiratie.

Onze definitie van een grote kamerplant

Over het algemeen wordt er gesproken van grote kamerplanten als deze minimaal een meter lang zijn. Verrassend veel kamerplanten zullen die lengte moeiteloos bereiken en daarom hebben we de lat hier iets hoger gelegd. Alle 15 kamerplanten die je hier getoond ziet, zijn -afhankelijk van het seizoen- leverbaar in een hoogte van minimaal 1,50 meter.

Sommige kamerplanten zullen compact van vorm blijven en vooral in de hoogte groeien, terwijl andere ook ruimte in de breedte nodig hebben. Vooral de palmen die je in deze lijst vindt, vragen wat extra ruimte. Houdt hier dus rekening mee als je op zoek gaat naar een grote kamerplant.

Grote, makkelijke kamerplanten
Niet iedereen heeft groene vingers of zin en tijd om veel aandacht te besteden aan zijn kamerplanten. In dat geval kan een grote, makkelijke kamerplant uitkomst bieden. Maar wat is dan een grote en tevens makkelijke kamerplant? Als je weet hoe het zit is alles makkelijk, maar zeker als je geen groene vingers of enige ervaring hebt, dan kan de verzorging van een vetplant zelfs nog een uitdaging zijn.

In onze ogen voldoet een makkelijk kamerplant aan de volgende eisen:
- Hij vergeeft het je als je hem een keer te weinig water geeft
- Laat niet bij het minste of geringste zijn blad vallen
- Niet erg gevoelig voor ziektes en ongedierte
- Hoeft zelden tot nooit gesproeid te worden
- Weinig tot geen snoeiwerk

TIP: Bij alle 15 planten staat aangegeven of deze makkelijk te verzorgen zijn.

De angst dat je grote kamerplant dood gaat
Wanneer je op zoek gaat naar een grote kamerplant van wel 1,5 meter hoog of meer, zal je zien dat deze ook een flink prijskaartje kan hebben. De prijzen verschillen behoorlijk tussen de verschillende planten, maar je begint in deze klasse vaak ergens bij de € 50,- voor een redelijk basic plant, terwijl een wat exclusiever exemplaar kan oplopen tot wel € 250,- of meer en dan komt de sierpot er vaak nog bij. Veel mensen durfen het daarom niet aan om zoveel geld uit te geven aan een plant, want wat als die dood gaat? Dat is jammer, want een grote kamerplant die voldoende liefde krijgt en op de juiste manier verzorgd wordt, gaat vaak jarenlang mee. Onderaan dit blog geef ik je daarom nog wat verzorgingstips, want ook als je geen groene vingers hebt, kun je gerust een grote kamerplant in huis halen.

© Flora Fashion 2024