• Alles over kamerplanten
  • De leukste blogs
  • Informatie & Inspiratie

Makkelijke kamerplanten voor een groener interieur

Foto

Heb je geen groene vingers, weinig tijd of vind je het lastig om je kamerplanten in leven te houden, dan kan een makkelijke plant uitkomst bieden. Onder makkelijk verstaan we planten die het ook goed doen als je ze wat minder aandacht geeft. In dit blog stel ik je een 5-tal planten in willekeurige volgorde voor, die niet alleen makkelijk te verzorgen zijn, maar ook zorgen voor extra sfeer in je interieur.

1. Sansevieria (Vrouwentong)
De Sansevieria is een zeer makkelijke en sterke kamerplant, die langzaam groeit en waar je vele jaren plezier van zult hebben. De Sansevieria komt van oorsprong uit Afrika en staat bij ons ook wel bekend als de Vrouwentong. De Sansevieria kun je eigenlijk overal in huis neerzetten, hij kan zowel in de zon als schaduw staan. Verder heeft hij heel weinig water nodig en werkt hij ook nog eens luchtzuiverend.De Sansevieria is er in vele soorten, maten en kleuren of je nu op zoek bent naar een klein plantje voor in je vensterbank of een grote eyecatcher voor op kantoor, de Sansevieria is je vriend.
Voor het actuele aanbod ga je naar onze Sansevieria's »

2. Dracaena (Drakenbloedboom)
De Dracaena is een makkelijke kamerplant met luchtzuiverende eigenschappen. Van nature komt de Dracaeana voor in Afrika, Midden-Amerika en Azië. De naam Drakenbloedboom heeft hij te danken aan de rode hars die je bij sommige soorten kunt aantreffen op de stam. Dracaena’s hebben weinig water en verzorging nodig. De soorten met donker blad doen het zeer goed in de schaduw en de bontere varianten met geel/groen blad staan liever op een plekje met wat meer licht, maar niet in de volle zon.


Dracaena’s zijn er in vele soorten, maten en kleuren, dus er is voor ieder wat wils. De verschillen tussen de soorten onderling zijn groot, zo heb je bijvoorbeeld de klassieke Dracaena Marginata met zijn lange, smalle bladeren. Heb je liever iets kleurrijks, dan raden we je aan om eens naar de Lemon Lime met zijn brede 2-tone gekleurde bladeren te kijken. Ongeacht voor welke Dracaena je kiest, ze laten zich allemaal makkelijk verzorgen en geven een boost aan je interieur.  
Voor het actuele aanbod ga je naar onze Dracaena's »

3. Monstera (Gatenplant)
De Monstera is een hippe kamerplant die de laatste jaren een sterke opmars maakt in Nederland en zeker niet mag ontbreken in dit overzicht met makkelijke kamerplanten. De Monstera is te herkennen aan de veelal wat grotere bladeren met gaten, vandaar de bijnaam Gatenplant. Deze groene kamerplant is van nature een klimplant die zijn oorsprong vindt in de regenwouden van Zuid- en Midden-Amerika. De Monstera houdt van een licht vochtige grond en groeit het liefst op een plekje met wat (lichte) schaduw.


Deze makkelijke kamerplant wordt verkocht als struik, maar kan ook geleverd worden met een mosstok. De Monstera is er verder in diverse soorten, maar de populairste en bekendste is eigenlijk wel de Monstera Deliciosa met zijn grote bladeren.
Voor het actuele aanbod ga je naar onze Monstera Deliciosa's »

4. Yucca (Palmlelie)
Deze kamerplant vind je in bijna iedere woonkamer terug en dat is niet voor niets. De Yucca, ook wel bekend als de Palmlelie, laat zich makkelijk verzorgen, is erg betaalbaar en heeft veel sierwaarde. De Yucca houdt van een lichte plek en heeft maar weinig water nodig. Van nature komt deze plant voor in Amerika en het Caribisch gebied.


Van deze kamerplant zijn diverse soorten, maar de populairste is nog altijd de Yucca Elephantipes. Deze makkelijke kamerplant is er in diverse vormen, zowel op stam als vertakt. 
Voor het actuele aanbod ga je naar onze Yucca Elephantipes »

5. Zamioculcas 
Ben je op zoek naar een makkelijke plant die compact is en ook in de vensterbank past? Dan is de Zamioculcas zeker het overwegen waard. Deze groene kamerplant is te herkennen aan de gladde stelen met dikke, glanzende bladeren. Deze kamerplant kan vrijwel overal neergezet worden, behalve in de volle zon. Geef je Zamioculcas af en toe een klein beetje water, dan heb je er verder eigenlijk geen omkijken naar.


De Zamioculcas is een makkelijke kamerplant en komt van oorsprong uit het oosten van Afrika en zal niet misstaan in menig woonkamer.
Voor het actuele aanbod ga je naar onze Zamioculcas »

Tot slot…
Iedere kamerplant heeft wel een klein beetje liefde nodig. Maar voor makkelijke kamerplanten geldt dat ze eigenlijk heel vergevingsgezind zijn, sla je het watergeven een keertje over, dan nemen ze je dat niet direct kwalijk. Verder hoef je deze planten ook niet te snoeien en heb je eens een geel blaadje aan je plant, dan verwijder je dat.

Uiteraard zijn er nog veel meer makkelijke kamerplanten te koop, daarom raad ik je aan om hier eens te kijken voor de mooiste Makkelijke kamerplanten »

© Flora Fashion 2024