• Alles over kamerplanten
  • De leukste blogs
  • Informatie & Inspiratie

Top 10 huisdiervriendelijke kamerplanten

Heb je een hond of kat en ben je benieuwd welke kamerplanten niet giftig zijn en je veilig kunt neerzetten in huis, dan helpen wij je graag op weg. Sommige planten hebben van nature giftige sappen in zich, om zichzelf te kunnen beschermen in de natuur. Wanneer je huisdieren hebt is het fijn om planten te hebben die niet giftig zijn, dus om je alvast op weg te helpen vind je hier een 10-tal huisdiervriendelijke kamerplanten.

Tekst gaat verder onder de video..
play

Waar wil je jouw nieuwe kamerplant neerzetten?
Om je nieuwe kamerplant te laten slagen is het van groot belang dat hij op de juiste plek komt te staan. Schaduwplanten hebben een hekel aan veel zonlicht, terwijl de zonaanbidders liever niet te donker staan. De eerste stap is dus om te achterhalen hoeveel licht jouw nieuwe kamerplant gaat krijgen op zijn nieuwe stekkie. Op basis daarvan kun je een selectie maken van niet giftige,  huisdiervriendelijke kamerplanten die voor jou geschikt zijn. 

Zon:
Plek waar je plant in contact komt met veel direct zonlicht.

Half zon:
Een plek waar veel daglicht is en waar de plant beperkt blootgesteld wordt aan direct zonlicht.

Schaduw:
Op deze plek is wel daglicht aanwezig, maar wordt je plant nooit blootgesteld aan direct zonlicht.

Hoe groen zijn jouw vingers?
Er zijn vele soorten kamerplanten die niet giftig zijn, sommige vragen weinig verzorging en zijn bijna niet kapot te krijgen, terwijl andere erg gevoelig zijn en wat meer aandacht nodig hebben. Enkele huisdiervriendelijke kamerplanten die weinig verzorging vragen zijn bijvoorbeeld de Areca palm, Aspidistra, Pannenkoekplant en Graslelie. 

© Flora Fashion 2024