• Alles over kamerplanten
  • De leukste blogs
  • Informatie & Inspiratie

Accessoires

Klik op de gewenste categorie om verder te gaan: 


Alles wat je nodig hebt voor de verzorging van je kamerplanten

Wanneer je een mooie kamerplant hebt, dan wil je die ook graag mooi houden en daarvoor is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Zo zijn er handige vochtmeters, die je helpen om op tijd water te geven aan je planten. Maar denk ook aan plantenvoeding, potgrond, substraat en ongedierte bestrijding. Sommige accessoires maken het verzorgen van je planten juist makkelijker, terwijl andere bijdragen aan het kweken van gezondere kamerplanten. 

Watermeters
Tot op de dag van vandaag gaan de meeste kamerplanten altijd nog dood door een overschot aan water. Dat is zonde en vaak heel simpel te voorkomen met een handige watermeter. Benieuwd hoe een vochtmeter werkt? Lees dan eens ons blog: Vochtmeter planten, zo werkt het..  

De beste grond
Niet iedere kamerplant gaat lekker op universele kamerplantengrond, zo staan vetplanten graag op een luchtige grond, gaan Orchideeën goed op boomschors en geven de meeste andere kamerplant de voorkeur aan een substraat als Lechuza-Pon. De grond waar jij jouw plant in zet, dat is de basis en daar moet hij in wortelen. Hoe beter de basis is, des te sterker zal je plant worden. We hebben een blog over Zeoponic geschreven, dit is een professioneel substraat met grote voordelen, welke geschikt is voor bijna alle kamerplanten. Lees het eens rustig door en kom alles te weten over Zeoponic.

Plantenvoeding
In de natuur dwarrelen de oude bladeren van de planten af en vallen ze op de grond, waarna ze langzaam verteren. Op die manier ontstaat er weer nieuwe voeding voor de planten en heb je feitelijk een soort kringloop. In huis werkt dit helaas niet en is het geven van plantenvoeding vaak noodzakelijk om je kamerplanten in goede conditie te houden. Wil je meer weten over het geven van plantenvoeding? Dan raad ik je aan om dit blog eens te lezen: Wanneer wel of geen plantenvoeding geven?

Inzethoesen
Wist je dat veel plantenbakken af fabriek helemaal niet waterdicht zijn? Dit heeft vaak als gevolg dat je na verloop van tijd doorslag krijgt van vocht, met als gevolg kringen op je vloer, kast of tafel. Als je een nieuwe bloempot koopt, dan zit er vaak een label in, waarop je kunt zien of jouw nieuwe aanwinst 100% waterdicht is of dat je een inzethoes moet gebruiken. Meer weten over dit onderwerp? Lees dan ons blog Bloempot waterdicht maken? Zo doe je dat..


© Flora Fashion 2024